HTML

Galéria Élet

Blogunkban azt mutatjuk be, hogy milyen egy galériában művek közt élni, hogyan változtatja meg a művészet az ember életét az utolsó pontig. Arról is írni fogunk, hogy mi mit gondolunk a magyar művészeti életről. A blogot az Artitude Galéria munkatársai vezetik.

Friss topikok

Linkblog

Kiállítás ajánló: Marcin Kędzierski és Sándor Krisztián a Lengyel Intézetben

2009.01.16. 18:44 Rung András

Mivel a Lengyel Intézettel egy házban van galériánk rendszeresen nyomon követjük, hogy milyen kiállításaik vannak. A hívogató tágas ablakokon önkéntelenül is benéz az ember. A tágas, elegáns térben most különösen jól mutat Marcin Kędzierski és Sándor Krisztián erőteljes anyaga.

Sándor Krisztián szándékoltan naív, kontúros munkákkal eleveníti meg távoli világok pezsgő életét. Minden vidám, színes, kissé elnagyolt. Az emberek jókedvűek, játszanak, eszegetnek, utaznak, átkiabálnak egymásnak az utcán. Sándor Krisztián úgy jeleníti meg a tömeget, hogy egyben megőrzi az emberek egyedi karakteres voltát. Művészetében az különösen izgalmas, hogy ezt pont sematizált, arctalan karaktereivel éri el.

A vidám világ bemutatása azonban nem csak a felhőtlen örömre, gondtalanságra irányítja a figyelmünket. Sándor Krisztián utópisztikus meseszövete elgondolkoztat minket. Valóban ilyen a világ? Tényleg ez az igazság? Vagy csak ilyennek kellene lennie?


Marcin Kędzierski munkái tematikusan ugyanoda vezetnek, mint Sándor Krisztián művei. A hangulat azonban borúsabb és komorabb. A szegénység mellé nem a nemtörődöm vidámság, hanem a mindennapok nehézsége és keserűsége kapcsolódik. Finom megmunkálású oldott munkáiból diszkrét melankólia árad.

A kiállítás oldala

Szólj hozzá!

Címkék: lengyel város világ sándor krisztián intézet távoli marcin kędzierski

A bejegyzés trackback címe:

https://galeria.blog.hu/api/trackback/id/tr100882229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása